Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

May the Gods Ski with You…the Grenoble aftermath

a ski movie about Mount Olympus
Επίλογος ή μια νέα αρχή???

Όσο όμορφη και ελεύθερη είναι μια κατάβαση με σκι στο βουνό τόσο πιο γλυκιά είναι η ικανοποίηση να βλέπεις μια ιδέα που αντιπροσωπεύει προσωρινά λίγους και δυνητικά περισσότερους ανθρώπους να γεννιέται, να υλοποιείται και να παρουσιάζεται με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο σε ένα πλήρως ορειβατικά κατατοπισμένο κοινό. 

Κάποιοι λένε ότι τα θηλυκά μυαλά γεννάνε ιδέες αλλά στην περίπτωση μας φαίνεται ότι και τα αγόρια δεν πάνε πίσω… 

Την ιδέα για την περαιτέρω ανακάλυψη και ανάδειξη του ορειβατικού σκι στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Όλυμπο έριξε όπως συμβαίνει τα τελευταία μερικά χρόνια ο Γιώργος (Κλαουδάτος) πέρυσι τον Μάρτη με την πρόσκληση του Σλοβένου Davo Karnicar. Η ορειβατικές και χιονοδρομικές εμπειρίες του Davo, του Constantine Papanikolaou (CP) και αρκετών άλλων ορειβατών ή/και χιονοδρόμων που σέβονται τη φύση, το βουνό και τον εαυτό τους και βρέθηκαν στον Όλυμπο τις πρώτες ημέρες του Απρίλη καταγράφηκαν από τις κάμερες του Παύλου Τσιαντού και Χρήστου Τσούτσια. Μετά ακολούθησε η κινηματογραφική σύνθεση από το Χρήστο και ιδού το αποτέλεσμα "May the Gods Ski with You". 

Επειδή το αποτέλεσμα μας άρεσε πολύ θελήσαμε να το μοιραστούμε με περισσότερο κόσμο, τόσο για τους εαυτούς μας όσο και για λόγους εξωστρέφειας. Και να μαστε πολύ πρόσφατα στο φεστιβάλ ορειβατικών ταινιών στη Grenoble να σκαρφιζόμαστε ελληνικές τεχνοτροπίες για να πείσουμε το μεγάλο κοινό ότι το ορειβατικό σκι στην Ελλάδα έχει πολύ μέλλον. 

Τα σεντόνια από το ενοικιαζόμενο δωμάτιο στο Tignes της Γαλλίας και κάποια αναρριχητικά υλικά ήταν τα μοναδικά μας μέσα και να η επιτομή της ιδέας που ξεκίνησε οκτώ μήνες πριν…να βγούν οι Θεοί που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του βουνού στο stage του γεμάτου από κόσμο φεστιβάλ της Grenoble.

Η τελευταία πράξη της ιδέας του Γιώργου παίχτηκε με το να μιλάμε εμείς Ελληνικά και ο πλέον Κρητικός Χριστόφορος Μουλινάκης (Christophe Moulin) να μεταφράζει ελεύθερα σε Γαλλικά, ενημερώνοντας το πολυπληθές κοινό για ειδυλλιακές καταβάσεις από τα στήθια της Αφροδίτης, για το γεγονός ότι η Πίνδος είναι σαφώς καλύτερη από το Courchevel και να τονίζει ότι αφού δεν έχουμε λεφτά, φέτος κιόλας θα ξεπληρώσουμε τη Γερμανία με πολύ χιόνι!!!

Έπεται συνέχεια..

Μ.Σ.
Γιώργος, Χρήστος, Mike, Βαλές, Αρνί και Christophe (με τη σειρά στη φωτογραφία)   

1 σχόλιο: